|| Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog alakká. Témája sokrétű: lehet interneten közzétett személyes, egyéni napló, … vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is. Gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek. - Ez a Wikipédia meghatározása, lássuk én mire jutok vele. ||

Adott egy lány

Vállalkozik mióta az eszét tudja és a legnagyobb büszkesége mindig is az önállósága volt. Aztán az élet időről időre gördít elé egy-egy hegyet és teszi próbára éppen ezzel kapcsolatban. Itt egy baleset, ott egy pandémia, sebaj, másszuk meg, meglesz ez is.

Így aztán az utóbbi pár évben sok mindent kellett neki is átterveznie, bizony új eszközökkel ismerkedik, az ügyfélszerzés is új, kizárólag online alapokra helyeződik és napi szinten
próbál nem belefulladni az online marketing tanácsok végtelen tengerébe.

Az első és legfontosabb utasítások, amikkel találkozik:

  • posztolj,
  • blogolj,
  • mutasd meg magad,
  • légy jelen!!!

Lehetőség szerint naponta háromszor, minden fellelhető közösségi média felületen. Legyen színes, szagos, lehetőleg videós, szórakoztasson és edukáljon is egyszerre, természetesen valami szuper eredeti stílusban!

Az a bizonyos lány itt elsőre megretten

Ki ő, hogy jön ő ehhez, mégis miről, hogyan, meg minek? Biztos kell ez, nincs más módja? Ugyan, ki kíváncsi rá hogy ki ő és mit csinál, meg egyébként is, ő nem az a típus aki szeret a középpontban lenni, a saját facebook profilképe is jó ha 5 évente frissül egyszer. Aztán vesz egy nagy levegőt és megmutatja mit csinál. Mert nagyon szereti csinálni, nincs nagyobb élmény, mint amikor életre is keltheti amit tervez. Rengeteg pozitív visszajelzést kap, de mégsem hiszi el.
És nem nagyon szeret posztolni, mert mégis mit gondolhatnak róla mások… Amúgy okos lány ám, csak ez így valahogy beégett nála, de szerintem nincs vele egyedül, sokaknak nagy nyűge ez a közvetlen környezetében is.
De posztol és másfél évvel később tudja, hogy nincs tovább haladék, irány a blogírás. Szakmailag is lenne véleménye, mondandója és jól tudja, hogy a közösségi média nem minden. A google is a barátjává kell hogy fogadja, hozzá pedig a tartalommarketing rögös útja vezet leginkább.

Szóval adott ez a lány, az egyszerűség kedvéért hívjuk Anitának

Aki nem az a típus aki megijed és elszalad. Inkább kétszer magába omlik, majd addig töri a fejét, amíg meg nem találja azt a módot, amivel kicsit önazonossá tudja tenni ezt az egész őrületet. Arra gondoltam őszinte leszek. Elmesélem, hogy nem mindig szeretek posztolni, megmutatni magam, vagy arról írni amivel foglalkozom. Viszont mivel a design éltet és feltett szándékom megtalálni benne igazán a helyem, úgy döntöttem igyekszem más szemszögből nézni. Nem arra koncentrálni, hogy milyen ijesztő mások figyelme, hanem a lehetőséget látni benne.
Szakmai lesz, de személyes vonatkozással és hangvételben. A design-ról, ami örökké fejlődik és minden nap van mit tanulni róla, általa. Így kicsit önismereti tréning is lesz, ha pedig bárki magára ismert, örömmel veszek minden tanácsot, javaslatot, tapasztalatot, hogy ki hogyan éli meg belül az online jelenlétet!?

Együtt könnyebb jeligére, köszönöm ha velem tartasz!